0203.0006 Kast

Titel: Kast

Inventarisnummer: CRKC.0203.0006

Collectie: Waasmunster, Mariazusters van Franciscus Abdij Roosenberg

Objectnaam: kastmeubilair

Aantal exemplaren: 1

Afmetingen: hoogte: 141,5 cm / breedte: 78,5 cm / diepte: 45,5 cm

Materialen: eikenhout

Technieken: gesneden

Datering: 1700-1724; samenstelling; 1550-1599; onderdelen Beschrijving/iconograf ie: Eikenhouten kast met blokpoten. Geprofileerde regel en vlakke stijlen met lelievormig sleutelplaatje. Schouderboogvormige paneeldeur met onderaan een klein liggend paneel met schouderboogvormige uiteinden en bovenaan een groot staand schouderboogvormig paneel met inspringende onderkant. Bovenaan de binnenkant van de deur reliëfs met bloem in vierkant en leliemotief. Geprofileerde schouderboogvormige kroonlijst en achterkant met bovenaan een reliëf met bloem in vierkant geflankeerd door leliemotieven.

Inventarisatiedatum: 21/09/2015

Toestand algemeen: Redelijk

Toestand specifiek: Schimmel; sporen van houtborende insecten; vochtschade poten

Toestand datum: 21/09/2015

Huidige bewaarplaats: Waasmunster, Abdij Roosenberg

Bewaarplaats datum: 21/09/2015

Standplaats: Museum

Eigenaar: Waasmunster, vzw Mariazusters van Franciscus Abdij Roosenberg

Beheerder: Waasmunster, vzw Mariazusters van Franciscus Abdij Roosenberg Literatuur: Pieter Batselier, De abdij van Roosenberg: getuige van een rijk verleden: kataloog van de tentoonstelling, tent. cat., Waasmunster, Abdij van Roosenberg, 1973 Literatuur pagina: 30

Trefwoorden objectcategorie: meubilair (burgerlijk)

Geplaatst in Roosenberg abdij en getagd met .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *